Az aktív szenes víztisztító jó megoldás

Aktív szenes víztisztító
Aktív szenes víztisztító

Amikor a vízfogyasztásról beszélünk, óhatatlanul felvetődik a kérdés, hogy mit igyunk, ásványvizet, csapi vizet vagy tisztítsuk a vizet otthoni víztisztítóval. Természetesen a legegészségesebb és legköltséghatékonyabb megoldás az otthoni víztisztítás.

A következő kérdés, hogy milyen víztisztítót használjunk? Kaphatóak a piacon a fordított ozmózis alapelvén működő modellek, illetve aktív szenes víztisztító szintén fellelhető.

Az utóbbi víztisztítóknak az esetében, a szűrőben lévő hatóanyagok határozzák meg, hogy milyen szennyeződéseket távolítanak el. Az aktív szenes víztisztító belsejébe szerelt szűrők megkötik az oldott szerves anyagokat, tehát a vízben lévő kellemetlen ízektől, szagoktól, színektől is megszabadítanak.

Ezek a vízszűrők jó minőségű csapvizet hoznak létre. Kiszűrik a vízből a klórt és a klórszármazékokat, amelyek a víz rossz ízét okozzák. Vásárlásnál vigyázni kell, mert nem minden aktív szenes víztisztító egyformán hatékony. Azt javasoljuk, hogy olyan víztisztítót vegyen, amelyiket többféle szennyezőanyagra is bevizsgáltak.