Az öntöttvas kazán bevált megoldás

Öntöttvas kazán

Az épületgépészet meghatározó tényező egy épület felépítésében, működtetésében. A mai fűtési megoldások számos lehetőséget nyújtanak a beruházóknak. Figyelembe véve a családi házak fűtésrendszereit, az egyik leginkább elterjedt megoldás a vegyestüzelésű öntöttvas kazán.

Ez a megoldás kifejezetten gazdaságos és olcsó módja a háztartások fűtésére. Általában fával és szénnel szokták használni, de bármilyen éghető anyag megfelelő lehet a cél érdekében. Az öntöttvas kazán nagy tűztérrel rendelkezik, ezért hosszú ideig megőrzi a meleget.

Nagy ajtajának köszönhetően, könnyedén megrakható tüzelőanyaggal. Mivel öntöttvasról van szó, a kazán nagy súllyal rendelkezik, ezért mozgatása, elhelyezése nehézkes lehet. Fontos, hogy stabilan álljon a végleges helyén.

A huzatszabályzó szinte minden öntöttvas kazán alapfelszereltségéhez tartozik. Ezzel lehet szabályozni az égést, a beáramló levegő mennyiségének szabályozásával. Az óriási választék miatt, nehéz lehet megtalálni a megfelelőt, ezért azt javasoljuk, hogy mindenképpen forduljon szakemberhez, a döntés megkönnyítése érdekében!