Cukor helyett használjunk eritritolt!

Eritritol

A kristálycukor túlzott fogyasztása számos egészségügyi kockázattal jár. Az elhízástól a diabéteszig, nagyon sok problémát okozhat, viszont használatát mégsem hanyagolhatjuk.

Az édes íz ugyanúgy hozzátartozik az ételeink többségéhez, mint a sós vagy a savanyú. A cukor azonban helyettesíthető más édesítőszerekkel is. Az eritritol olyan cukoralkohol, amit a szervezetünk nem képes megemészteni, így nem keletkezik belőle semmilyen káros metabolikus anyag.

Sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a kristálycukor, így nem okoz elhízást és mivel nem szívódik fel a vérbe, így a cukorbetegek számára is kiváló alternatívát jelent. Az édességek és más ételek készítése során is helyettesítheti az eritritol a cukrot. Nincs kellemetlen utóíze sem, mint sok más édesítőszernek.

Édesítő erejéből nem veszít a hőkezelés során sem. Bár azt tudnunk kell, hogy az eritritol édesítő ereje valamivel gyengébb, mint a hagyományos cukornak, ezért többet kell belőle adagolnunk, ugyanazon hatás eléréséhez. A cukor száműzésével sok problémától óvhatjuk meg magunkat.