Milyen víztisztítót vegyek? Íme, a legfontosabb szabály!

Milyen víztisztítót vegyek?

Egyre több cikk jelenik meg arról, hogy milyen káros az egészségre a csapvízben lévő klór és annak maradványai, valamint milyen fontossággal bír a profi vízszűrés. Ezeket olvasva, sokakban felmerül a kérdés, hogy milyen víztisztítót vegyek, hiszen nagyon sokféle megtalálható a különféle üzletekben és webáruházakban is.

A legfontosabb tanács, amit e tekintetben ajánlott megfogadni, hogy csakis olyan berendezést szabad megvenni, amihez mellékelnek független laborok által kiállított teszteredményeket. Ugyanis tudni kell, hogy csak azok a gyártók teszik nyilvánossá ezeket az adatokat, amelyeknek a terméke jól szerepel a vizsgálatokon.

Természetesen a „milyen víztisztítót vegyek‟ kérdés megválaszolására, össze lehet hasonlítani a különböző szerkezeteket, hogy melyik milyen mértékben szűr ki bizonyos szennyeződéseket, illetve a felhasznált technológia, valamint az ár-érték arány szerint is, de ha egy vízszűrőnek már vannak publikus eredményei, akkor szinte biztos, hogy nem fog csalódást okozni.