Divatos és hasznos a kerítés

Stílusos kerítés
Stílusos kerítés

Otthonunkat szeretjük biztonságban tudni, valamint adni a kinézetére. Még egyes helyeken az is előfordul, hogy külön rendeletben van meghatározva, milyen kerítés építhető, hogy az ne térjen el a megszokott utcaképtől. Ilyen esetekben nincs mit tenni, alkalmazkodni kell a törvényekhez, de amikor nincs semmi megszabva, akkor nyugodtan ábrándozhatunk a divatos elemekről.

A ház előtti kerítés olykor elrettentő legyen, már csak azért is, hogy még az eszében se akarjon megfordulni senkinek, hogy megpróbáljon átmenni rajta. Ugyanakkor, a terület más részein, ahol nem kell tartani az illetéktelen behatolók érkezésétől, más megoldásokat is kialakíthatunk. Divatos például az élő sövényekből kialakított kerítés.

Ennek a létrehozása nem sok munkát igényel, igaz, a hagyományos elemekkel ellentétben, évente néha többször is érdemes ápolni, hogy olyan formájúra és méretűre nőjön, amilyet szeretnénk. Az élő kerítés azonban igazán megéri a fáradságot, mert sok hasznos tulajdonsága van, amiért ajánlott időt szakítani rá.