Erős antioxidáns hatású aszalt gyümölcs

Aszalt gyümölcs
Aszalt gyümölcs

A csodálatos aszalt szilva tökéletes választás ahhoz, hogy a szabadgyökök kialakulását el tudja kerülni. A szabadgyökök ráncokat okoznak a bőrön, ezért antioxidánsokat kell bevinni a szép bőr érdekében. Az aszalt gyümölcs koleszterincsökkentő hatásokkal is rendelkezik. Ilyen például az aszalt szilva is, ami tisztítja a vért, csökkenti a vérnyomást és a vér koleszterinszintjét is redukálja. A vér koleszterintartalma nem igazán számít betegségnek, hiszen nem okoz fájdalmat vagy görcsöket, de ettől függetlenül könnyedén végzetes lehet.

Az, hogy nem érzi a fájdalmat, komolyabb gondot okozhat, ilyen például a vérerek eltömődése salakanyaggal, illetve az erek elveszítik a rugalmasságukat. Ez a folyamat pedig évek múlva halálhoz is vezethet. Az aszalt gyümölcs fogyasztása a vitaminok pótlásában is szerepet játszik. Az aszalt szilva igen sok A-, B- és C-vitamint tartalmaz. Ezeken a vitaminokon kívül, még kalciumot, foszfort, káliumot és magnéziumot is tartalmaz. Rostokban is gazdag és emésztésserkentő is.