Gázolaj szivattyú az üzemanyagok kezeléséhez

Gázolaj szivattyú

Az üzemanyagok szállítása és elosztása nemcsak nehéz, de veszélyes feladat is. Az ilyen esetekben válhat hasznossá a gázolaj szivattyú, ami mezőgazdasági gépeknél vagy ciszternáknál megoldja az üzemanyag szállítmányozásával való kérdéseket. Bármilyen helyszínen gyorsabbá és könnyebbé teszi a járművek üzemanyag feltöltését.

A legtöbb hasonló készülék elektromos, tehát egyszerűen működtethető árammal. A gázolaj szivattyúnak további tartozékai is vannak, mint az adagolópisztoly, a nyomótöltő vagy a gázolajszűrő. Mindezeket megvásárolhatja együtt szettben, de külön is beszerezhetőek.

Ajánlatos az előbbi mellett dönteni, hiszen ha készletben szerzi be, az elemek minden bizonnyal illeszkednek egymáshoz. Az ipari és a háztartási gázolaj szivattyú önfelszívó képességgel rendelkezik. Mivel minden darab könnyű és egyedi szerkezettel rendelkezik, a szivattyúzott folyadék nem érintkezik a motorral, így nem tesz kárt a készülékben és veszteségeket sem okoz. Néhány darabot elláttak váltókapcsolóval, amivel megváltoztathatja a folyadék irányát.