Gyapjú fonal az egyedi pulóverekhez

gyapjú
Gyapjú fonal

A kötés és a horgolás újra divatját éli, nagyon sokan foglalkoznak ezzel hobbi szinten, a szabadidejükben. Aki most köt vagy horgol először, annak meglehetősen nehéz eldönteni, hogy milyen fonalat válasszon. A legnépszerűbb a gyapjú, ezen belül is a merinó vagy az alpakka.

Aki selyem vagy moher típussal dolgozna szívesebben, ugyanúgy lehetősége van rá, ha weboldalunkról szerzi be a különféle gombolyagokat. Cégünk évek óta foglalkozik gyapjú és pamut gombolyagok forgalmazásával, megannyi színben és különféle vastagságban.

Ön dönti el, hogy milyen anyaggal szeretne dolgozni és végül milyen fonalat rendel. A gyapjú és a pamutszálak esetében jó tudni, hogy nagyon sok vizet szívnak magukba mosáskor, emiatt megnyúlhat, ha a többi ruhához hasonlóan szárítókötélre teszi.

Mindenképp szárítsa úgy, hogy a víz súlyától ne nyúljon meg pulóver, sál vagy egyéb ruhadarab. Ha kevésbé kényes anyagot szeretne használni a kötéshez vagy a horgoláshoz, akkor javasolt a moher, a selyem vagy az alpakka közül vásárolni.