Kíméletesen hat az infraszauna

Infraszauna

Egyre elterjedtebb, hogy az emberek maguk is tesznek azért, hogy jó egészségben legyenek. Erre nagyon sok lehetőség van, pl. a sport, a relaxáció, meditáció és az egészséges étkezés.

A testi méregtelenítés egyik hatékony gyakorlati eszköze az infraszauna. Ugyanis itt nincs akkora kánikula, mint a finn szaunába, a belső hőmérséklet 50 C fok körül van, ami kiváló méregtelenítő hatású. Az ember itt kibír fél – egy órát is.

Természetesen infraszauna esetében sem kell túlzásba esni. A sok év alatt szorgalmasan összegyűjtött zsírréteget nem kell egyszerre leadni. A fokozatosságot jobban elfogadja a testünk. Mindenesetre a fél óra alatti 600 kCal elégetése sokat javíthat a testzsír átlagon.

Annál is inkább, mert az infraszauna nemcsak a verejték-, hanem a faggyúmirigyeket is aktiválja, tehát direkt a nem kívánt belső zsírrétegre is hat. A fokozatosság elve nagyon fontos, mert testünk tartalékolni fog, ha azt érzi, hogy hirtelen szeretnénk elvenni tőle, ami eddig az övé volt. Ezt fontos szem előtt tartani.