Kis helyen is elfér egy nyúlketrec

Praktikus nyúlketrec
Praktikus nyúlketrec

Megtörténhet, hogy egy nyuszival szeretnénk kedveskedni valakinek, például a húsvéti időben vagy saját magunk döntünk úgy, hogy szeretnénk egyet az otthonunkban. Bármelyik esetben fontos, hogy a nyulat megfelelő körülmények között tartsuk. Egy nyúlketrec ideális és praktikus kiegészítő lehet, amivel megkönnyíthető úgy a leendő tulajdonos, mint a nyuszi élete.

A vadon élő példányokkal eltérő módon, a házi nyusziknak meglehetősen kisebb a mozgásigényük, sőt, a nemesített példányok sokkal lustábbak, ezért nem kell azon gondolkodni, vajon elég tér lesz-e a napi köreiket leróni. Kisebb nyúlkarámok is kielégítő otthonként szolgálhatnak és nem kell újra rendezni az egész lakást, ha egy nyuszit szeretnénk örökbe fogadni.

Ugyanúgy kell törődni velük, mint a kutyákkal vagy a macskákkal és annak ellenére, hogy nem annyira éles eszűek, mint például az ebek, a figyelemért, simogatásért ők is ugyanolyan hálásak. A nyúlketrec segítségével akkor is irányítható körülmények tudhatjuk új házi kedvencünket, ha éppen nem tarthatjuk állandóan az ellenőrzésünk alatt.