A LED lámpatest egyedi megoldás

Egyedi LED lámpa
Egyedi LED lámpa

Kétségtelen, hogy egy szoba, terem megvilágítása nagyon sokat számít az ideális esztétikai szint elérésében. Egyértelmű, hogy a lámpákat sokszor csak azért használjuk, hogy fényt generáljunk. De egyes esetekben ezeknek bizonyos esztétikai imázst is garantálniuk kell. Akik ezt szeretnék elérni, bátran hagyatkozhatnak a LED lámpa sajátosságára, amelynek köszönhetően nem csak egyszerű fényt lehet garantálni, hanem egy kellemes, ideális környezetet is.

Nem vitás, hogy a LED az egyik legelterjedtebb lámpatestek közé tartozik, amelyet temérdek helyen lehet használni. Például amikor egy nagyobb áruházba megyünk vásárolni, akkor mindenhol ebbe a típusba ütközünk. Ennek oka, hogy ezek nagyon egyediek és természetesen energiatakarékosak is. Tudni kell, hogy a fényforrások fényerejét a lumen/Watt mérőszámmal mérik. Ez tudatja velünk, hogy például egy LED lámpa 1 watt fogyasztás hatására mennyi lumen fényerőt generál. Ennek a megismerésében egy táblázat segít, mely a LED lámpa hihetetlen energiatakarékos sajátosságát bizonyítja.

Itt kiderül, hogy miért is annyira közkedvelt egy LED lámpatest. Lássuk hát a táblázatot: egy hagyományos izzó 10-15 lumen/watt fényerőt garantál, egy halogén izzó 20-25, egy kompakt fénycső 50-65, egy fénycső 60-80 és egy fém halogén lámpa 70-80 fényerőt biztosíthat. Ezt egy LED lámpatest túlszárnyalja, hisz ez a legjobb esetben mindig garantálja a 100 lumen/watt fényerőt. Érthető hát, hogy aki csak teheti, a LED verziót választja.

Mivel teljes mértékben energiatakarékosak, ezért nagyobb üzletek mindig ezzel biztosítják a fényt. Például egy hatalmas áruházban, ahol több ezerre lesz szükség, kétségtelen, hogy emellett a típus mellett kell dönteni. Egy év alatt rengeteget lehet megtakarítani a LED-nek hála. Sőt, azt is tudni kell, hogy a sokkal többet fogyasztó hagyományos lámpák több hőt is generálnak, ezért a nyári, meleg időszakban ezt hűtéssel muszáj ellensúlyozni. Azonban a LED lámpatest nem termel akkora hőt, ezért használata esetén a légkondicionálás költségeit is nagymértékben csökkenteni lehet.