A lábszelep fontos alkatrész

Hatékony öntözés

A megfelelő vízellátás kialakítása rengeteg apró alkatrészen múlik, amiből ha egy is meghibásodik, akkor máris jelentős problémával állunk szemben. Az egyik ilyen fő alkotóeleme például egy öntözőrendszernek a lábszelep, ami megakadályozza, hogy a kiszivattyúzott víz visszafolyjon a kútba.

Ha nem lenne ez az apró alkatrész, akkor maga a szivattyú sem tudna hatékonyan dolgozni, mert a felszívott víz egy része visszajutna az eredeti helyére. A minőségi lábszelep rendszerint kúpos súlyszeleppel van ellátva és így a belső menetnek hála, könnyedén szétszedhető.

Természetesen léteznek más kialakítású modellek is, de a funkciója általában mindnek megegyezik. A lábszelep készülhet nyelves és rugós kivitelben is. Az anyagukat tekintve elengedhetetlen a rozsdamentes fém felhasználása úgy, mint rézé van a bronzé.

A lábszelep meggátolja, hogy a szivattyúk szárazon induljanak, mivel a rendszerben tartja a folyadékot és általa biztonságosan működhetnek az önfelszívó szivattyúk vagy a házi vízművek. Érdemes időnként ellenőrizni, mert előfordulhat, hogy eldugítja valamilyen szennyeződés.