A Liszkay pincészet méltán közkedvelt

Liszkay pincészet

Sokan azt gondolják, hogy a rangos pincészetek már több száz éve biztosítani tudják a legegyedibb borokat. Természetesen sok ilyen van, de ez nem mondható el a Liszkay pincészet esetében.

A borászat szakemberei csak 2001-ben fedezték fel Monoszlót, azt a csodálatos, eldugott Balaton-felvidék mélyén megbúvó apró települést, ami később a vállalkozás legfontosabb részévé vált. Hiába volt a falu romjaiban, a táj és az egész összkép így is fenséges volt, amihez persze hozzájárultak az régi épületek is.

A település körül elterülő, ideális fekvésű szőlőültetvény egyből felkeltette a szakemberek érdeklődését. Ezt követően meg is kezdődött a kitartó munka, amivel megvalósult az álom és a Liszkay pincészet megnyitotta kapuit. Ez a hely maradandó élményt kínál a vendégeknek, a finom bor rajongóinak és minden idelátogatónak.

A Liszkay pincészet sikere a pontos tervezésnek köszönhető. A kialakításkor fontos szerep jutott a parcellázás precíz megtervezésének, ami után rögtön kezdetét is vette a szőlőtermesztés újraindításának aprólékos folyamata.