Nem sikerült kinyírni az önkéntes pénztárakat

nyugdijbiztositas.com

Magyarországon fontos, hogy minden ember a saját jövőjét ápolgassa, és olyan befektetési formákat válasszon, amelyek hosszú távon is jövedelmezőek lehetnek. A nyugdijbiztositas.com weboldalon számos információt megtalálhat a különböző biztosításokkal kapcsolatban. Hazánkban a legrégebbi állami támogatással rendelkező nyugdíj-előtakarékosság nem más, mint az önkéntes nyugdíjpénztár.

Tudta, hogy évente körülbelül 150 000 forint adókedvezményt is igénybe tud venni? Akár már a nyugdíjas évek előtt is igényelheti a kedvező szolgáltatást. Viszont arra figyeljen oda, hogyha a befektetését szeretné visszavásárolni, akkor a megelőlegezett adókedvezményt levonják a visszafizetésre kerülő összegből. Így a visszavásárlásnál ezzel már nem szabad számolnia. A nyugdijbiztositas.com weboldalon Önnek is érdemes szétnéznie, hiszen hasznos információk tárházával rendelkezik, ha a nyugdíjjal kapcsolatban lenne valamilyen kérdése.

De sokkal lényegesebb, hogy mi az, amit magáról az önkéntes nyugdíjpénztárakkal kapcsolatban tudnia kell? A vállalkozások a dolgozókat béren kívüli juttatásként tudják támogatni a nyugdíj-előtakarékossággal. Azzal azért érdemes tisztában lennie, hogy a munkáltató által befizetett díjakra nem jár a 20%-os adókedvezmény. A nyugdíj-előtakarékosság a szakértők szerint egy konzervatív megtakarítási forma, amelynél több portfólió közül is választhat.

A három-négy fajta portfólió tüzetes átnézése után hozza csak meg a döntését, hiszen abba fektetik be a befizetéseit, amelyet kiválaszt. A nyugdijbiztositas.com honlapon egy összehasonlító táblázatot is megtalálhat, ami minden fontos információt tartalmaz a választáshoz. A táblázatban az önkéntes nyugdíjpénztárak leglényegesebb szempontjai találhatóak, amelyek segítenek meghozni a fontos döntést. A nyugdijbiztositas.com weboldalon egy nyugdíjbiztosítás kalkulátort is megtalálhat, amely körülbelül 5-10%-os hibaaránnyal kiszámolja az Ön által választott befizetések utáni várható kifizetés összegét. Így már nagyjából ki tudja számolni, hogy mennyit kell befizetnie.