Régi, de jól bevált módszer a meddőség ellen

Mit lehet tenni a meddőség ellen?

Bizonyára kevesen tudják, hogy mi az a hiszteroszalpingográfia, vagy röviden csak HSG. Nem véletlenül, hiszen egy olyan gyógyítási módról van szó, amit jó régen a meddőség ellen alakítottak ki, vagyis még 1917-ben. Az akkor még korszakalkotó kezelés nagyon sok nőnek segített anyává válni.

Idővel más irányba fordultak a kutatások, aminek köszönhetően újabb megoldások születtek, ez pedig feledésbe merült, annak ellenére, hogy igencsak hatásos módszerről van szó. Nemrégiben újra tanulmányozni kezdték és kiderült, hogy a meddőség ellen folytatott küzdelemben nem is olyan elavult ez a gyógymód, mint ahogyan eddig gondolták róla, ugyanis egy kísérlet során, amiben 1119 nő vett részt, igencsak jó eredmények születtek.

Nyilván, hogy a meddőség ellen kialakított gyógymód tanulmányozása ezzel még nem ért véget, mivel előfordulhat, hogy a további kutatások és kísérletek következtében még eredményesebbé válik ez a módszer. Látható, hogy nem kell feltétlenül elvetni valamit vagy ósdinak minősíteni csak azért, mert régen találták fel.