Sok helyen megvásárolható a Goodyear téli gumi

Goodyear téli gumi
Goodyear téli gumi

Aki már járt autógumi szervizben, az biztosan észrevette, hogy mennyire sokfajta gumiabroncs létezik, különböző méretben és különböző gyártótól. A téli hónapokban, a nyári gumi mellett megjelenik a Goodyear téli gumi és egyéb gyártók téli abroncsai is. A Goodyear téli gumi gyártását azért kezdték meg, hogy télen is csúszásmentesen lehessen vezetni az autókat.

A márka nyári verziója egy profi felszerelés, ami fokozott tapadást biztost. Ugyanezt próbálják a téli, csúszós utakra is kifejleszteni és nagyon jó irányba haladnak. Természetesen nem lehet összehasonlítani a nyári és téli vezetést, de az biztos, hogy minőségi abronccsal a vezetés sokkal biztonságosabb. Nemcsak az abroncsokon múlik a biztonságos vezetés.

A téli hidegben a fékek és minden berendezés másképp működik. Ezért fokozottan oda kell figyelni mindenre. A Goodyear téli gumi abban segít, hogy jobban tapadjon az autó, jeges vagy havas utakon is, viszont ez nem jelent tökéletes biztonságot. Ahhoz, hogy biztosan nem következzen be valamilyen baleset, óvatosan és megfontoltan kell vezetni.