5 tipp a kutya nyakörv kiválasztásához

kutya nyakörv
Kutya nyakörv

Mire figyeljünk oda, ha kedvencünknek vásárolunk kiegészítőket? A legelterjedtebb tartozék a kutya nyakörv és az állat nyaka közötti távolságnak legalább 2 centiméternek kell lennie, vagyis két ujjnak kell simán beférnie a hézagba. Ha a távolság ettől nagyobb, akkor az eb könnyen leveheti magáról vagy az egyszerűen lecsúszhat a fején át.

A kutya nyakörvnek 5 centiméterrel hosszabbnak kell lennie, mint a háziállat nyakának kerülete. A nagytestű ebeknél ez a kerület a 6-7 cm-t is meghaladhatja. Ha a tulajdonosok szoros modellt vásárolnak, akkor a fülek és a nyak távolságát is le kell mérni. Ha olyan állatnak vásárol, amelyik gyakran elkóborol vagy eltéved, figyeljen oda a medál meglétére, ahová a kutyus adatai kerülnek.

Ez egy egyszerű és megbízható módja az állatvédelmének vészhelyzet esetén. A címet tartalmazó medálok segítenek kapcsolatba lépni a háziállat tulajdonosával, nem lazulnak ki és nem törnek el. A címadatokat tartalmazó kutya nyakörvnek köszönhetően, szeretett négylábú barátja nagyobb valószínűséggel térhet haza.