A kiszáradt bőr barátja a testápoló

Testápoló a száraz bőr ellen
Testápoló a száraz bőr ellen

A test 70%-át víz alkotja, a szervezet normál működéséhez pedig, naponta szükséges 2 l víz fogyasztása. Ha nem visz be szervezetébe elegendő vizet, az leghamarabb a bőrön vevődik észre. A száraz, kirepedezett bőr hidratálására, a vízfogyasztás mellett, a másik igen hatékony módszer a testápoló használata.

Nem elég, hogy a bőr dehidratálttá válik a kevés folyadékfogyasztástól, még a szélsőséges időjárási viszonyok, mint a szél és hideg, kiszárítják azt. Ne feledkezzen meg a hosszú meleg vizes fürdőkről sem és a forró vizes zuhanyzásról, amelyek ugyancsak szárítják a bőrt. Egyszerűen mondhatjuk azt, hogy testünk szövettakarója nagyon érzékeny és naponta ápolásra szorul.

A testápoló használata mindenegyes tisztálkodási folyamat után kötelező, mivel a forró víz eltávolítja a felső hámréteg zsírtartalmát. A téli időszakban fontos, hogy a hideggel érintkező testrészeket naponta többször is hidratáljuk, a bőr kirepedezésének elkerülése érdekében! A testápoló fontos szerepet játszik a hidratálásban! Vigyázzon bőre egészségére és használja mindennap!