Bőrszíjas férfi órák: a megfelelő kiválasztása

Bőrszíjas férfi órák

Sohasem szabad elfelejteni, hogy amikor egy úriember órát akar vásárolni, akkor bizony fontos a megfelelő méretre is odafigyelni. A túl kicsi vagy túlságosan nagy bőrszíjas férfi órák nem mutatnak jól az ember kezén.

Először is a legfontosabbnak a ketyegő átmérőjének helyes megválasztása bizonyul. Ez nem is vitás, hiszen ugyanúgy rosszul áll egy magas, derék úriembernek a kezén egy aprócska óra, mint egy alacsonyabb, soványabb férfinak a csuklóján a túlságosan nagy fajta. Beszerzés előtt tanácsos megmérni a csuklót és ehhez mérten kell megvenni a bőrszíjas férfi órák közül az esztétikailag is kielégítő darabot. Általánosan elmondható, hogy a hölgyek számára a 38 mm-es vagy annál kisebb tokméretű órák ajánlottak, míg a férfi karórák 38-46 mm közöttiek.

Ez már nagy segítség azon vásárlóknak, akik életükben először tekintik meg a bőrszíjas férfi órák felhozatalát egy áruházban vagy internetes shopban. Emellett a szíj mérete is fontos. Vékonyabb csukló esetén a bőrszíjas férfi órák az ideálisak. Akinek pedig vastagabb a csuklója, az nyugodtan dönthet a fémszíjasok mellett is.