Hogyan kezelhető otthon a derékfájdalom?

Derékfájdalom elleni gyógymódok

A derékfájás sok embert érint, így érdemes odafigyelni és megelőzni azt. Ha már jelentkezik az első derékfájdalom, akkor fokozott elővigyázatossággal, gyógyszerek nélkül is javulhat.

A derékfájdalom elleni gyógymódok és a derékfájás kezelése otthon is lehetséges. A derékfájás okai közé sorolható a rossz mozdulat vagy egy helytelen emelés. Sok esetben komoly szerepet tölt be a stressz vagy a depresszió. Így a derékfájás lelki okai ehhez köthetőek. A derékfájásra gyógyszer szedése sokszor nem jelent megoldást. A derékfájás kezelése figyelmet és türelmet igényel. A legfontosabb az, hogy mindig pihenjünk, helyezzük nyugalmi állapotba a hátat. Meg kell találni azt a testtartást, amely a legkényelmesebb. Az izmaink ne feszüljenek meg.

Érdemes a masszírozással is próbálkozni, hiszen rendkívül jó hatással bír. A derékfájás ellen a gyógytorna alkalmazása sem kizárt. A gyakorlatok elvégzését csak felügyelet alatt hajtsuk végre. 1-2 napos pihenési időszakkal számolva 1 hónapig javasolt a gyógytorna alkalmazása.