Integrált vállalatirányítási rendszer az egyedi igények kiszolgálásra

Integrált vállalatirányítási rendszer
Integrált vállalatirányítási rendszer

A vállalatirányítási rendszerek a cégek minden adatát egy egységes adatbázisban tárolják, valamint nyomon követik a tevékenységeket és irányítják azokat. Létezik dobozos és integrált vállalatirányítási rendszer, amelyek a személyre szabhatóságban különböznek egymástól.

A dobozos rendszer szinte minden feladat ellátására képes, azonban, mivel általános felhasználási területre készülnek, sok olyan modult tartalmaz, amire valójában nem is lesz szükség. Ez a megoldás szinte alig bővíthető és speciális igényeket nem tud kielégíteni. Előnye, hogy gyorsan bevezethető és kezelése könnyen megtanulható.

Ha egyedi rendszerre van szükség, akkor az integrált vállalatirányítási rendszer lehet az ideális megoldás, mivel ez csak a szükséges modulokat fogja tartalmazni, teljesen egyénre szabott, hiszen ez fog alakulni a vállalkozás felépítéséhez és tevékenységéhez, nem pedig fordítva. Az integrált vállalatirányítási rendszer bármikor bővíthető és alakítható, így az időközben felmerülő igények, változások is belevonhatóak.