Lehetséges a párátlanítás házilag?

Párátlanítás profi eszközökkel

A megfelelő páratartalom kialakításával alapvetően senki nem szokott foglalkozni addig, amíg meg nem jelennek a kellemetlen jelek. Ilyen például a penészfoltok elterjedése. Ennek megszüntetése pedig csak a párátlanítás folyamatával érhető el, ami annyira nem is bonyolult feladat, mint hinné.

A jól szigetelt nyílászárók sok esetben épp a problémaforrás okai lehetnek, mert nem biztosítanak kellő szellőzést, ezért ha vizesedő ablakokat lát, akkor tudja, hogy nagy valószínűséggel szüksége lesz egy páramentesítő berendezésre.

Persze, házilag is megpróbálhatja megoldani a gondot, ilyen esetben az első és legalapvetőbb lépés mindig a rendszeres szellőztetés, a beáramló friss levegő pedig sokkal hamarabb fel is fog melegedni, így nem kell attól tartania, hogy a párátlanítás alatt kihűl a lakás.

Ha mindez nem lenne elég, akkor egy sótömb vagy sólámpa elhelyezése az adott helyiségben is érezhető eredményhez vezethet, mert ez automatikusan magába fogja szívni a feleslegesen felgyűlt párát, így a légúti megbetegedések tünetei is enyhülnek majd.